Torstaina 11.10. oli Kultarannan koululla jännittävä päivä. Kouluumme tutustui yli kolmekymmentä kasvatusalan vierailijaa New Delhistä, Intiasta. Vieraiden joukossa oli opettajia, rehtoreita, koulutusjohtajia ja opetusmateriaalikustantajia. Heidän pääasiallinen vierailukohteensa oli Turun ammattikorkeakoulu, mutta he halusivat nähdä Turun matkallaan myös pienemmän koulun. Intialaiset viipyivät koulussamme kaikkiaan puolitoistatuntia ja käynti oli hyvin antoisa molemmille osapuolille. Kultaranta valikoitui vierailukohteeksi, koska käynti oli vanhempainyhdistyksen puheenjohtajamme Noora Turusen ja hänen äitinsä järjestämä.
Intian pinta-ala on 10xSuomi ja asukasluku yli 200xSuomi! |
Helena-emäntämme oli valmistanut vieraille karjalanpiirakoita ja puolukkapiirakkaa. Samalla, kun vieraat nauttivat tarjoiluista, esittelimme suomalaista koulujärjestelmää ja erityisesti oman koulumme erityispiirteitä -pientä kokoa ja joustavia opetusjärjestelyjä. Erityisen paljon keskustelua ja kiinnostusta herätti suomalaisen erityisopetuksen järjestäminen, ja siihen liittyen vierailla oli paljon kysymyksiä. Myös suomalaisen koulun luokkakoot huomioitiin varsin pieniksi, Intiassa yhdellä opettajalla saattaa olla luokassa jopa 40-60 oppilasta! Keskustelua käyntiin hyvin vilkkaasti englanniksi, ja
näytti siltä, että suomalainen peruskoulu todella kiinnosti heitä ja ylpeänä
saimme esitellä toimintakulttuuriamme heille.
Metsäluokassa tehtiin syksyn väreistä sateenkaarta. |
Suomen syysluonto teki vieraisiin vaikutuksen.
|
Tietysti vieraat pääsivät myös tutustumaan oppitunteihin, ja näkivät koulun oppilaita työskentelemässä iPadeilla ja tietokoneilla, sekä koulun metsäluokassa, jossa 1.-2. luokan oppilaat mm. tekivät taideteosta syysluonnon väreistä. Ennen vieraiden lähtöä otettiin vielä lukuisia yhteiskuvia ja kiiteltiin onnistuneesta ja kiinnostavasta vierailusta -molemmin puolin.
Kiitos
mielenkiintoisesta vierailusta!
Namaste!🙏
Kuluneen vuoden aikana olemme saaneet vieraita Intian lisäksi Japanista, Meksikosta ja Koreasta. Tällä viikolla Unicef-kävelyn jälkeen jatkamme vielä kansainvälisyys-teemaa ja käynnistelemme yhteistyötä Tšekin tasavaltaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti