maanantai 27. lokakuuta 2014

Luonnonmaa-yhdistyksen 30-vuotisjuhlassa nähtiin oppilaiden taidetta ja kuultiin kaunis lauluesitys

Syksyn upea väriloisto innosti oppilaita tekemään kuvataidetta aiheesta "kotiseutuni Luonnonmaa". 5.-6.-luokkalaiset maalasivat vesiväritekniikalla kauniita maisemia koulun lähiympäristöstä. Aiheina olivat muun muassa presidentin kesäasunto, Naantalin kirkko ja koulun lähellä olevat muut kauniit vanhat rakennukset. Viidesluokkalaiset innostuivat lisäksi maalaamaan tammenoksia.

Aihe piirrettiin ensin lyijykynällä. Tämän jälkeen kaikki värit sekoitettiin valmiiksi, ja työ tehtiin joutuisasti maalaamalla värivyöhyke kerrallaan. Töissä oli tärkeää osata pelkistää. Jokaista puuta ja oksaa ei tarvinnut maalata. Maalaukset tehtiin oikealle akvarellipaperille. Lisäksi piirrettiin hiilityö Naantalin kirkosta.

Lopuksi piirustuksista ja historian tunnilla tehdyistä ryhmätöistä koottiin näyttely, joka oli esillä Luonnonmaa-yhdistyksen 30-vuotisjuhlassa koulussamme perjantaina 24.10. Tässä juhlassa kuultiin myös Sirkka-opettajan ja oppilaiden kaunis lauluesitys "Tuulen värit". Juhla oli onnistunut, ja oli mukavaa, että oppilaatkin osallistuivat sen valmisteluihin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti