tiistai 17. maaliskuuta 2015

Nelosluokan legoanimaatioita

Teimme neljässä eri ryhmässä animaatioita legoilla. Ensin piti päättää aihe erilaisista legoista. Seuraavana oli vuorossa tavaroiden laittelu kuvausvalmiiksi. Sitten alettiin kuvaamaan.

Legoa piti liikuttaa sentti kerrallaan niin lego saatiin näyttämään liikkuvalta. Ja kun lego liikkui, oli otettava uusi kuva niin kuvat etenivät. Kun kuvaukset oli purkissa, alettiin äänittämään ja lisäämään äänitehosteita. Animaation teko oli hauskaa ja haastavaa. Meidän mielestä oli kiintoisaa nähdä legojen liikkuvan kuin ne eläisi.

Siiri, Milla ja Jasmin olivat ensimmäisinä kuvausvuorossa.

Animaation teossa tarvitaan yhteistyökykyä ja se meidän luokalaisilta onnistui. Edellinen ryhmä opetti aina seuraavaa. Luokkalaiset oli kaikki innoissaan animaation teosta. Monet ryhmäläiset käytti soittimia äänien tekoon esim. yksi poikaryhmä käytti nokkahuilua poliisiauton sireeninä ja toinen poikaryhmä käytti helikopterin propellin ääneksi marakasseja ja yksi tyttö ryhmä käytti nokkahuilua yön äänten tekemiseen. Ja jokaisessa ryhmässä käytettiin hyväksi ympärillä olevia esineitä äänien tekemiseksi. Pasi rakensi iPadille hyvän telineen, josta oli paljon apua kuvauksissa.

 
 
 
 
Animaatiot keksittiin ihan omalla yhteistyöllä ja mielikuvituksella. Animaatioista tuli hauskoja ja jännittäviä. Oppilaat osasivat hienosti käyttää laitteita ja sovelluksia. Animaatioista tuli erilaisia ja hyviä.

Jasmin, Siiri ja Milla 4.lk

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti