perjantai 17. huhtikuuta 2015

Nelosluokka tarinatalkoissa

Meidän piti kirjoittaa fyysisestä loukkaantumisesta tarina. Aiheeksi valittiin loukkaantuminen, koska ympäristötiedon tunnilla käsittelimme ensiapua. Aihe oli muutenkin ajankohtainen, koska Joona taittoi välitunnilla nilkkansa ja Veeti putosi hurjannäköisesti keinusta.

Ensin me kirjoitimme vihkoon tarinan. Joka sivulle oli oma ohje esim.: 1. sivu kerro tapahtuman henkilöistä ja ympäristöstä. Vaiheita oli 5 eli viisi sivua suunnilleen piti saada kirjoitukselle mittaa.


Mihkkun tarina sijoittuu yöjunaan Helsingistä Rovaniemelle.
Sitten kun tarina oli valmis, se piti kirjoittaa puhtaaksi tietokoneella. Tässä vaiheessa saatiin korjattua kirjoitusvirheitä.
Tarina kirjoitettiin Office365:een. TET-harjoittelija Joona Helin oli neuvomassa.
Tarina oli ensin aika vaikea keksiä mutta kyllä siinä päästiin vauhtiin. Luokka työskenteli hiljaa, joten keskittyminen oli hyvä. Kaikki sai vihkoon edes jotain tekstiä. Opettaja yllättyi siitä, miten paljon kaikki saivat tekstiä tuotettua.

Tallionnettomuus
Eräänä päivänä Sophie saapuu Taffettien tallille. Sophie on noin kaksitoista vuotias hevostyttö joka käy hevosellaan Spiritillä Marianne Taffetin tunneilla ystäviensä Roosan, Emman, Lilyn ja Amandan kanssa. On ratsastustunti ja tytöt juttelevat ja Marianne opettaa. Tytöt hyppivät esteitä ja kuuntelevat ja katsovat, kun autot ajavat hiljaa ohi. Heillä kaikilla on niin hauskaa.
Yhtäkkiä auto ajaa tallin ohi täyttä vauhtia ja Spirit ja muut hevoset säikähtävät mutta, kun muut hevoset rauhoittuvat niin Spirit nousee pystyyn ja Sophie tippuu melkein. Sitten se pukittaa ja Sophie lentää kaaressa päin aitaa. Muutaman minuutin päästä Sophie nousee takaisin selkään. Spirit pukittaa uudelleen ja Sophie lentää äkkiä ruusupuskaan.
Sophie tuntee, kun oksat raapivat häntä. Se aiheuttaa valtavaa kipua. Piikit repivät hänen kätensä. Sophien päässä sumenee. Hän kuulee huonosti muiden huolestuneet puheet. Hän kuulee, kun Amanda kysyi miten tässä näin kävi. Marianne miettii huolestuneena kuka se autoilija oli. Kaikki panikoivat. Sophiesta tuntuu kuin hänet olisi lyöty tajuttomaksi.
Kaikki alkavat toimia nopeasti.Marjanne soittaa apua ja Amanda antaa ensiapua. Sophie on tajuton, kun hänet kannetaan kentälle. Kaikki odottavat ambulanssia. Kun ambulanssi tulee, niin Sophie on vieläkin tajuttomana ja makaa kentän reunalla. Sophie viedään ambulanssilla sairaalaan.
Kuukauden kuluttua Sophie pääsee sairaalasta ja lähtee tallille. Kaikki odottavat toiveikkaina Sophien tulemista. Sophie pyöräilee polkupyörällään tallille. Muut ovat jo odottaneet melkein tunnin ja odottavat yhä. Sophie saapuu vihdoin tallin pihaan. Kaikki juoksevat Sophien luokse. Heillä oli onnea että Sophie selvisi ehjin nahoin!
-Siiri Laitinen

Tehtävä oli aika vaikea vaiheiden takia, koska yhtä tapahtumaa sai olla vain yksi sivu. Muuten tarinan kirjoittaminen oli helppoa. Ensi viikolla luemme office365:ssä toisten tarinat ja kommentoimme niitä.
–Mukavaa viikonloppua!
-Jasmin ja Tuomas-ope

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti