keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

3. luokkalaisten mielikuvitusretket Helsinkiin

Matka Helsinkiin
Heräsin aamulla, kun herätyskello soi. En millään olisi jaksanut nousta. Minä en ehtinyt edes syömään aamupalaa, koska juna lähti pian, vaikka en väitä, että muutkaan olisivat vielä olleet juna-asemalla. Minulla oli vielä kaikki pakkaamattakin ja juna lähtee pian. Onneksi pääsin pian lähtemään. 20 minuutin kuluttua olinkin jo perillä ja ehdin juuri junaan. Turusta Helsinkiin kestää 2 tuntia junalla. Junamatkan aikana katselin ohi meneviä maisemia. Ennen kuin huomasinkaan olin jo Helsingin rautatieasemalla. Kun pääsin junasta, menin syömään Hesburgerille, koska kahden tunnin istumisen jölkeen tuli nälkä.
Kun olin syönyt lähdin Linnanmäelle. Ihan ensin menin Kingiin. Se oli hauskaa ja pelottavaa. Sitten menin Korkeasaareen katsomaan eläimiä. Korkeasaaresta menin katsomaan Tuomiokirkkoa. Yhtäkkiä huomasin, että Korkeasaarsta oli päässyt vapaaksi tiikeri, mutta onneksi vartijat ehtivät paikalle.
Koska olin käynyt kaikkialla, minulle tuli uudestaan nälkä ja aloin syömään kirkon isoilla portailla. Sitten alkoi olla päivä pulkassa. Menin yöksi hotelliin ja siitä lähdin aamulla kotiin.

Nea 3.lk

http://www.helsinginkirkot.fi/fi/kirkot/tuomiokirkko/tuomiokirkko-vas-hemmila.jpg/@@images/2ca9a89c-5cca-45af-9404-80d183ab7d6c.jpeg


Matka Helsinkiin
Lähdimme aamusta äidin ja veljeni kanssa bussilla Turkuun. Kun olimme perillä, kävelimme rautatieasemalle. Sieltä lähdimme junalla Helsinkiin. Äiti oli onneksi tehnyt eväät junamatkaa varten. Söimme eväät ja pian sen jälkeen olimme perillä. Siellä kävelimme hotellille, nukuimme hetken ja sitten menimme syömään.
Kun olimme syöneet, katsoimme elokuvaa ja sitten kun olimme katsoneet elokuvan, lähdimme kaupatorille ostamaan herneitä. Sitten lähdimme kävelemään tuomiokirkkoa kohti. Siellä oli paljon puluja. Se oli todella hieno kirkko. Sitten lähdimme kauppaan ostamaan eväitä huomista matkaa varten. Ostimme myös iltapalaa. Kun olimme päässeet ulos kaupasta, pihalla oli alkanut sataa, joten lähdimme nopeasti hotellille. Söimme huoneessamme välipalaa ja mina aloin lukea kirjaani, jonka olin ottanut mukaan, Sain se aika pian luettua, vaikka se oli aika pitkä.
Sitten menimme katselemaan hotellia. Kun olimme kierrelleet hetken aikaa, eksyin vahingossa miesten saunaan ja mikä pahinta, siellä oli joku. Juoksin äkkiä pois. Sen jälkeen menimme syömään. Kun olimme syöneet, menimme huoneeseemme. Minä katsoin netistä, mitä kaikkea Korkeasaaren eläintarhassa voi tehdä. Siellä oli paljon eläimiä linnuista käärmeisiin. Siellä oli myös vähän kaloja ja ötököitä. Sen jälkeen kävimme saunassa ja söimme iltapalaa. Sitten menimme nukkumaan.
Aamulla lähdimme vesibussilla Korkeasaareen. Ensimmäiseksi menimme leijonien luo. Yhtä leijonaa pisti ampiainen nenään. Se alkoi karjua. Siellä kulki vapaana riikinkukkoja, joista yksi seurasi minua koko ajan. Se oli pelottavaa. Sen jälkeen lähdimme katsomaan karhuja, mutta niitä ei näkynyt. Kävimme ostamassa jäätelöt. Lokki meinasi syödä äidin jäätelön. Kävimme katsomassa vielä pesukarhuja, joilla oli iso jalkapallo. Näimme päivän aikana paljon eläimiä. Lähdimme vesibussilla takaisin hotellille ja sieltä juna-asemalle ja sieltä junalla kotiin.

Unna 3. lk
http://www.korkeasaari.fi/elain/aasianleijona


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti