keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Puu-auto

Aloitimme auton pohjasta. Sitten kun olimme sahanneet pohjan, niin sen jälkeen sahasimme moottorin. Kun moottori oli sahattu, sitten kulmat höylättiin suoraksi, että moottorista tuli kuusikulmainen. Teimme moottorin molemmille sivuille reijät, joista valot kiinnitettäisiin autoon. Kiinnitimme pohjaan puunpalaset akseleiksi. Sitten sahasimme ovet ohuesta vanerista. Hioimme ovet kunnolla. 
Sen jälkeen sahasimme tuulilasin ja ratin paikan. Kun olimme sahanneet palikan tuulilasia ja rattia varten, viilasimme siihen tuulilasi paikan että tuulilasin voisi kiinnittää autoon. Porasimme reijän että ratin voisi kiinnittää autoon myös. Sitten sahasimme väliseinän ja sahasimme siihen ikkunan. Sahasimme penkit ja naulasimme ne pohjaan kiinni.
Sen jälkeen sahasimme takaseinän ja teimme siihen reiän. Sitten maalasimme ne sillä värillä millä kukin halusi. Maalasimme myös ovet sillä värillä minkä kukin halusi mutta piti olla eriväriset kuin muut kalusteet. Sahasimme palasen, josta tulisi katto ja höyläsimme sitä, jotta siitä tulisi vino. Maalasimme katon samanväriseksi kuin ovet. Lisäksi teimme autoon valot, ratin, lokasuojat, rekkarin, tuulilasin, renkaat ja lopuksi kiinnitimme katon ja ovet.
Käytimme työssä näitä työkaluja:vasara, saha, lehtisaha, höylä, viila, hiomapaperi, eri laitteita ja ruuvimeisseli.

Selostuksen kirjoittivat: Irene, Veera ja Viivi 4. lk


1 kommentti:

  1. Upeita autoja! Hienoa, että tytötkin oppivat käyttämään työkaluja.

    terveisin am

    VastaaPoista